فن آوری اطلاعات Information Technology

آخرین اطلاعات در زمینه فن آوری اطلاعات و ترفندهای رایانه، نوت بوک، تبلت، موبایل و . . .

فن آوری اطلاعات Information Technology

آخرین اطلاعات در زمینه فن آوری اطلاعات و ترفندهای رایانه، نوت بوک، تبلت، موبایل و . . .

ترفندهای ویندوز 8


                               ترفند های مفید ویندوز 8


                                           



ویندوز 8 کم کم به عنوان سیستم عامل اصلی در کامپیوترهای ما مستقر میشود و جای ویندوز 7 را میگیرد. اگر شما مهارت کافی در کار با ویندوز 7 را داشته اید، پس با ویندوز 8 نیز میتوانید کار کنید و با بررسی قسمت های مختلف آن، از امکانات و ابزارهای جدید ویندوز 8 باخبر شوید.

 

اگر هنوز ویندوز 8 را نصب نکرده اید، پیشنهاد میکنیم همین امروز دست به کار شوید. نسخه های مختلفی از ویندوز 8 را میتوانید از سایت سرزمین دانلود دریافت و نصب کنید. قطعا مراحل نصب و کار با ویندوز 8 ، یک تجربه شگفت انگیز برای شما خواهد بود.

 

همانطور که در زمان ارائه ویندوز 7 سعی کردیم با ارائه نکات مفید و ترفندهای کاربردی، مهارت شما را در کار با ویندوز افزایش دهیم، در مورد ویندوز 8 نیز بیکار ننشسته ایم. در این مقاله، مجموعه ای از ترفندهای ویندوز 8 را به شما معرفی میکنیم. یادگیری این ترفند ها کار با ویندوز 8 را برای شما راحت تر و دلپذیرتر خواهد کرد.

 

کاشی های دوست داشتنی

در شروع کار ویندوز 8، شما با مجموعه‌ای از کاشی‌های زنده و فعال روبرو خواهد شد، که هر کاشی معرف یک نرم‌افزار است. برای اجرای هر نرم‌افزار بر روی آن کلیک کنید. اگر می‌خواهید کاشی‌ها را جابه‌جا کنید، کلیک چپ ماوس را بر روی کاشی مورد نظر نگه داشته و آنرا به مکان دلخواه بکشید.

اگر به‌ اندازه کافی برای کشف رابط‌ کاربری ویندوز ۸، وقت گذاشته‌اید، می‌توانید به صفحه‌اصلی (Desktop) بروید. برای اینکار کافی‌ است بر روی کاشی مربوط به آن کلیک کنید. و یا کلید‌های‌ ترکیبی Win+D را بزنید. با این کار هرجایی که باشید، به دسکتاپ منتقل خواهید شد.



                   


بزرگنمایی و کوچک نمایی (Zoom in , Zoom out)

اگر تعداد کاشی ها زیاد باشد، با چرخاندن غلطک وسط ماوس میتوانید در طول صفحه اسکرول کنید. در این صورت اگر خواستید همه کاشی ها را به صورت یکجا ببینید، باید صفحه را کوچک کنید. برای این کار کلید Ctrl را نگه داشته و با چرخاندن غلطک وسط ماوس صفحه را کوچک نمایی کنید. به همین روش میتوانید صفحه را مجدد بزرگ نمایی کنید.


                  


منوی چارم (Charm Menu)

وارد دسکتاپ شوید. اشاره گر ماوس را بر روی گوشه های بالا یا پایین سمت راست دسکتاپ قرار دهید تا منوی چارم ظاهر شود. این منو در واقع برای دسترسی سریع تر به بخش های مختلف ویندوز استفاده میشود. این منو را میتوانید با کلید های ترکیبی Win+C نیز ظاهر کنید. سپس روی آن کلیک کنید تا دسترسی کامل داشته باشید.

برای خارج شدن از Charm Menu ، روی گوشه پایین سمت چپ صفحه کلیک کنید. و یا کلید Win را بزنید.

 

پنجره های همزمان

اگر به صورت همزمان چندین نرم افزار و یا پنجره در حال اجرا باشند، با قرار دادن شکلک ماوس بر روی گوشه سمت چپ بالای تصویر میتوانید تصویر کوچکی از همه پنجره ها را ببینید. ای کار را با زدن کلید های ترکیبی Win+Tab نیز میتوانید انجام دهید. حالا از روی تصویرهای کوچک نمایش داده شده، بر روی پنجره مورد نظر خود کلیک کنید تا به آن منتقل شوید. این کار با کلید های ترکیبی Alt+Tab نیز قابل انجام است.



میانبرهای مفید
استفاده از میانبرها و کلید های ترکیبی میتواند سرعت عمل شما را در کار با ویندوز 8 افزایش دهد.

مهم ترین میانبرهای ویندوز 8 عبارتند از:

Win + H: دسترسی به قسمت اشتراک‌گذاری منوی چارم
Win + I: دسترسی به بخش تنظیمات (Settings) منوی چارم
Win + K: دسترسی به بخش دستگاه‌های منوی چارم
Win + Q: جستجوی اپلیکیشن‌ها
Win + F: جستجوی فایل‌ها
Win + W: جستجوی تنظیمات ویندوز
Win + X: دسترسی به ابزارهای متداول مدیریت سیستم‌ عامل
Win + E: اجرای فایل‌اکسپلورر در محیط دسکتاپ
Win + O: قفل نمودن جهت صفحه (عمودی و افقی)
Win + R: اجرای پنجره Run
Win + L: قفل نمودن ویندوز
Win + Print Screen: گرفتن عکس از صفحه‌نمایش و ذخیره‌سازی عکس‌ها در فولدر Snapshots در بخش Pictures
Win + 1,2,3,4,5,6,7,8,9: با فشردن هریک از اعداد، نرم افزاری متناظر با آن که در Taskbar پین شده‌ است اجرا می‌شود.
Ctrl + Shift + Delete: اجرای ابزار مدیریت وظایف (Task Manager)

 


جستجو
بهترین روش برای پیدا کردن فایل ها، نرم افزارها، و ابزارها در ویندوز 8 ، استفاده از منوی جستجو (Search Charm) است. در یک قسمت دلخواه از صفحه‌ آغازین (Start Screen) به تایپ بپردازید تا جستجو شروع شود. حالا از منوی جستجوی باز شده می‌توانید نوع فایل مورد نظر خود را انتخاب کنید تا به این صورت، نتایج مطلوب‌تری بدست بیاورید.

برای مثال اگر به دنبال یک آهنگ می‌گردید، ابتدا می‌توانید آن را در فایل‌های کامپیوتر خود جستجو کنید، اگر نتیجه‌ای نیافتید، در منوی جستجو بر روی موزیک کلیک کنید تا Xbox Music را جستجو کنید. اگر بازهم جستجو بی‌نتیجه بود، بر روی Internet Explorer کلیک کنید تا جستجوی اینترنتی آغاز گردد و همه این‌کارها بدون نیاز به بستن منوی جستجو انجام می‌شوند. در حقیقت شما به کمک منوی جستجو (Search Charm) می‌توانید به دنبال هر چیزی در هر جایی بگردید. از جستجوی یک موقعیت در اپلیکیشن‌های نقشه و آب‌و‌هوا گرفته تا آخرین وضعیت بازار بورس در اپلیکیشن‌های مالی و یا نام اپلیکیشنی جدید در فروشگاه ویندوز.



تنظیمات منوی چارم

بسیاری از امکانات پرکاربرد ویندوز را میتوانید از طریق این منو پیدا کنید. از امکاناتی که قبلا در System Tray بودند (مثل تنظیمات صدا، شبکه، و کیبورد) گرفته تا دکمه خاموش کردن سیستم.

 

صفحه تنظیمات Charm علاوه بر موارد ذکرشده ، به کاربر امکان دسترسی به پنجره آشنای Control Panel را برای دسترسی به تنظیمات گوناگون سیستم می‌دهد. اما پیش از آنکه وارد جزئیات کنترل پنل شوید، به پنجره Settings Charm باز گردید و در قسمت پایین کلید Change PC Settings را بیابید. این منو امکانات زیادی را در اختیار کاربر می‌گذارد. تغییر لاک‌اسکرین و تغییر عکس پس‌زمینه صفحه‌ استارت، مدیریت اطلاع‌رسانی‌ها (Notifications) و حریم خصوصی در ویندوز، و معرفی دستگاه‌های جانبی نظیر چاپگر، بخشی از امکانات گزینه Change PC Settings هستند.



دسترسی های آنلاین
اگر قصد دارید کاربر دیگری را به ویندوز معرفی کنید و یا از راه دور و از طریق اینترنت به حساب‌کاربری خود در ویندوز 8 لاگین کنید، تنها کافی‌است در Settings Charm بر روی گزینه Change PC Settings کلیک کرده و گزینه Users را انتخاب کنید.



هر چند کار با برخی ابزارهای جدید ویندوز 8 کمی پیچیده به نظر میرسد، ولی برای اینکه از غافله عقب نمانید و بتوانید با نرم افزارها و اپلیکیشن های جدید کار کنید، لازم است تا مهارت های خود را در کار با ویندوز 8 افزایش دهید.

 

امیدواریم این مقاله به آشنایی بیشتر شما با ویندوز 8 کمک کرده باشد.





نکته ها، حقه ها، و راز های ویندوز 8




با مطالعه این مطلب می توانید با نکته ها، حقه ها و رازهای ویندوز 8 آشنا شوید.
مدت زیادی است که ویندوز 8 با ماست و اگر شما از نسخه‌های قدیمی تر ویندوز استفاده کرده باشید متوجه می‌شوید که تفاوت زیادی ایجاد شده است. در حقیقت، از زمان تغییر ویندوز 3.1 به ویندوز 98، ویندوز 8 بیش‌ترین تغییر در بین دو نسخه ویندوز را به خود دیده است.

 

منوی استارت حذف شده و یک صفحه استارت لمسی با برنامه های جدید ویندوز 8 و تشکیلات جدید آمده است. حتی کاربران حرفه‌ای رایانه هم ممکن است با دیدن این تغییرات، کمی احساس سردرگمی کنند.

 

ولی ناامید نشوید، کمک در دسترس است. ما در تمام نقاط مختلف ویندوز 8 گشته و بسیاری از نکات و حقه‌های مهم آن را متوجه شدیم. بنابراین راهنمای ما را خوانده و خود را برای بهترین استفاده از آخرین ویندوز مایکروسافت آماده کنید.

 

باز شدن از صفحه‌ی قفل
ویندوز 8 در صفحه‌ی قفل خود باز می‌شود. این صفحه زیبا به نظر می رسد ولی متاسفانه هیچ راهنمایی برای کار بعد در آن وجود ندارد.

با این حال راه حل خیلی سرراست است. فقط کلید  SPACEرا فشرده، غلطک موس را چرخانده یا صفحه‌ی لمسی را به سمت بالا حرکت دهید تا یک صفحه‌ی ورود عادی با نام کاربری که در طول نصب ایجاد کرده‌اید آشکار شود. کلمه‌ی عبور خودرا برای وارد شدن بنویسید.

 

روش حرکت و جهت یابی اولیه
صفحه ارتباطی ویندوز 8، پر از مربع های رنگی و برنامه های سازگار با تکنولوژی لمسی است. اگر شما از تبلت استفاده می‌کنید، روش حرکت کردن خیلی سرراست خواهد بود. خیلی راحت دست خود را بر روی صفحه بکشید تا به سمت بالا و پایین یا چپ و راست حرکت کنید. برای ورود به برنامه مورد علاقه خود، بر روی آن برنامه ضربه بزنید.

 

البته در یک کامپیوتر معمولی، برای حرکت به سمت جلو یا عقب، شما می توانید غلطک موس را بچرخانید.
علاوه بر این، شما می‌توانید از صفحه‌کلید هم برای حرکت در برنامه ها استفاده کنید. به طور مثال، کلید home یا end را برای پرش از یک انتهای صفحه‌ی start به انتهای دیگر فشار دهید،سپس برای انتخاب یک برنامه خاص، از کلیدهای جهتی استفاده کنید. زمانی که آن برنامه را انتخاب کردید، برای ورود به آن کلید enter را فشار دهید. برای بازگشت به صفحه استارت، کلید ویندوز را فشار دهید.

 

روی برنامه‌ای که نیاز ندارید راست کلیک کرده ( یا با انگشت خود بر روی آنها به سمت پایین بکشید) و Unpin را برای پاک کردن آنها از منوی استارت انتخاب کنید. همچنین می توانید برای حرکت برنامه ها در لیست، آنها را با کلیک چپ موس گرفته (یعنی کلیک چپ موس را بر روی آنها فشار دهید و رها نکنید) و به مکان مورد نظر خود در لیست منتقل کنید.




برنامه‌های گروهی
برنامه‌های صفحه‌ی start با یک ترتیب خیلی تصادفی چیده می‌شوند، اما اگر شما به زندگی منظم و سازمان‌یافته تری علاقمند هستید، خیلی راحت می توانید آنها را در گروه‌های دلخواه خود مرتب کنید.

 

برای مثال، شما می توانید افراد، ایمیل‌ها، مسنجر، و تقویم را به سمت چپ صفحه برده و یک گروه جدید به اسم "افراد" را تشکیل دهید. روی آیکون "منها" در سمت راست پایین صفحه کلیک کنید تا زوم به عقب کنید، در این وضعیت خواهید دید که می‌توانید گروه جدید ( یا هر کدام از گروه های دیگر) را مانند یک بلوک به اطراف حرکت دهید.

 

روی بلوکی که ساخته بودید کلیک راست کنید (در حالی که هنوز زوم عقب هستید) ، خواهید دید که می‌توانید به گروه خود یک نام بدهید که این کار یافتن ابزار  مورد نظر شما را _ زمانی که تعداد برنامه های موجود در منوی استارت زیاد شده اند _ خیلی برای شما ساده تر می کند.

 



استفاده از منوی دسترسی سریع
برای دسترسی به یک منوی متنی که دسترسی سریع شما را به خیلی از برنامه ها و قابلیت های ویندوز (همانند Device Manager, Control Panel, Explorer, the Search dialog) فراهم می کند، روی گوشه‌ی سمت چپ پایین صفحه راست کلیک کنید ( یا کلید ویندوز را پایین نگه داشته و x را بزنید) . در صورتی که برنامه ادیتور Win+X را دانلود کنید، میتوانید برنامه هایی که خودتان نصب کرده اید را نیز به این لیست اضافه کنید.



برنامه‌های خود را پیدا کنید
منوی Win+X مفید است، اما جایگزینی برای منوی start قدیمی نیست ، زیرا از  طریق آن نمی توانید به برنامه‌های خودتان دسترسی پیدا کنید. برای حل این مشکل، کلید ویندوز را پایین نگه داشته و Q را فشار دهید ، و یا روی فضای خالی از صفحه‌ی START کلیک کرده یا با انگشتتان از پایین صفحه به سمت بالا رفته و گزینه‌ی All Apps را انتخاب کنید. این کار یک لیست قابل حرکت از تمام برنامه های نصب شده را به شما نشان می دهد و شما می توانید به راحتی در آن حرکت کرده و برنامه مورد نظر خود را پیدا کنید.



دسترسی را راحت‌تر کنید
اگر برنامه‌ای وجود دارد که شما همیشه از آن استفاده می کنید، نیازی نیست که از سیستم جستجو برای دسترسی به آن استفاده کنید، صرفا آن را به منوی استارت pin کنید تا بتوانید با یک کلیک به آن دسترسی داشته باشید.

 

برای اضافه کردن (pin کردن) یک برنامه، اولین قدم پیدا کردن آن برنامه است. این کار را با تایپ بخشی از نام برنامه شروع کنید. برای مثال برای دسترسی به CONTROL PANEL عبارت CONTROL را تایپ کنید. زمانی که آیکن Control Panel در زیر قسمت سرچ ظاهر شد، بر روی آن کلیک راست کرده و گزینه‌ی Pin to Start"" را انتخاب کنید. اگر از یک صفحه‌ی لمسی استفاده می‌کنید، روی آیکون آن فشار داده و انگشتتان را نگه‌دارید، سپس در منوی باز شده، به سمت پایین رفته و عبارت Pin to Start' را انتخاب کنید.

 

حالا کلید ویندوز را فشار دهید، به سمت راست رفته و شما مربع برنامه CONTROL PANEL را در آخر لیست خواهید دید. اگر دوست دارید که دسترسی شما به آن راحت‌تر باشد، آن را به سمت چپ DRAG و DROP  کنید.

 

خاموش کردن
برای خاموش کردن ویندوز 8 ، صرفاً موس را به گوشه‌ی سمت راست پایین صفحه برده و روی آیکون Settings کلیک کنید (یا کلید ویندوز را نگه داشته و I را بزنید). در این حالت شما یک دکمه power را خواهید دید. بر روی این کلیک  کرده و از لیست Shut Down یا Restart را انتخاب کنید.

 

بعضی از ترفندهای موجود در ورژن های قبلی ویندوز هنوز هم کارایی دارند. برای مثال Ctrl+Alt+Del را فشار داده ، روی مثلث کنار دکمه‌ی power در سمت راست پایین کلیک کنید تا گزینه‌های Shut Down  و Restart برای شما حاضر شوند.


اگر روی دسکتاپ هستید (نه زمانی که داخل یک برنامه هستید) ، Alt+F4 را فشار دهید. شما می‌توانید گزینه‌های Shut Down، Restart، Sign Out و Switch User را از پنجره باز شده انتخاب کنید.





منبع:wiki.5040.ir



منبع و بااجازه از سایت مورد علاقم    http://www.sarzamindownload.com


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.